Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

CARGOLADA 2024

Data i hora juny 5 de 7:30 am a 6:30 pm
Preu €64
Inscriu-te a l'activitat!

Pots inscriure't sol/a o amb la teva parella


Inscriure'm a l'activitat

– Descripció de l'esdeveniment

Sortida de Sabadell en direcció a Os de Balaguer, fent una parada pel camí per esmorzar (pa amb tomàquet i pernil, embotits, vi, aigua mineral, cafè o tallat).

En acabar el nostre esmorzar, anirem a visitar el MONESTIR DE LES AVELLANES. Es tracta d’una ruta per l’interior i exterior del monestir, en que s’expliquen diferents moments viscuts al llarg de la Guerra Civil Espanyola de 1936 a 1939.

Retorn al restaurant per gaudir de la nostra cargolada.

Tindrem un bon ball i després a una hora prudencial tornarem a casa.

  • Sortida del Local Social (plaça Marcet):  7:30
  • Sortida del camp de fútbol: 7:40
  • Quota única:  64,00 euros *
  • Termini d’inscripció màxim el 30 de maig, o abans si s’esgoten les 55 places disponibles, que assignarem per rigorós ordre de recepció.

* Cada soci pot anar acompanyat per una altra persona al mateix preu que el soci. Per cada acompanyant suplementari carregarem al soci un complement de 5 euros a la quota anual.

MENÚ

❖ Amanida verda

❖ Cargols llauna a les dues salses

❖ Graellada de carn, amb mongetes

❖ Postres de la casa

❖ Pa, vi, aigua, copa de cava, cafès i gotes

 

L’IMPACTE DE LA GUERRA CIVIL AL MONESTIR

Aquesta visita temàtica es va crear degut a les mateixes demandes dels nostres visitants, que o bé mostraven interès pels fets succeïts durant la Guerra Civil Espanyola de 1936 a 1939 al Monestir de les Avellanes, o bé cercaven informació sobre algun familiar desaparegut en aquest conflicte.

La visita guiada intenta explicar les diferents fases del conflicte viscudes al monestir, recorrent l ’edifici i entorn immediat. Des de l’esclat de la guerra i l’impacte en la comunitat religiosa forçada a abandonar el monestir, tota la persecució, l’etapa republicana com a sanatori mental i l’etapa del front del Segre com a hospital militar i quarter general de l’exèrcit Nacional.