- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Concert a l’Auditori: Obres de Maurice Ravel i Gustav Mahler
– Descripció de l'esdeveniment
Divendres, 26 de maig 2023
- Sortida de plaça Dones del tèxtil a les 17:30 hores.
- Sortida del camp de futbol a les 17:35 hores.
- Quota única per persona 26’00 euros * **
- Termini d’inscripció màxim el 05 de maig, o abans si s’esgoten les 39 localitats que ens ofereix l’Auditori
amb aquest IMMILLORABLE descompte, per ser una Associació de jubilats autoritzada. - Les inscripcions s’agafaran, com sempre, per RIGORÓS ordre d’arribada.
* Butaca platea Auditori 15 euros + autocar 11 euros. (el preu de l’autocar podria variar
lleugerament en funció del nombre d’inscrits)
** Aprovat en la recent Assemblea: Cada soci pot anar acompanyat per una altra persona al
mateix preu que el propi soci. Per cada acompanyant suplementari se li carregarà al soci
un complement de 5 euros a la quota anual.
El tombeau de Couperin (La tomba de Couperin) és una suite en sis parts per a piano, composta per Maurice Ravel entre 1914 i 1917. Quatre d’elles després van ser orquestrades el 1919 pel mateix compositor.
La paraula Tombeau (tomba) del títol fa referència a un homenatge musical utilitzat al segle XVIII. El compositor rendia així homenatge a François Couperin ia tota la música barroca francesa d’aquell segle. En gestació des del 1914, l’obra va ser gairebé completament composta el 1917 quan Ravel, malalt, havia estat apartat del front, durant la seva participació a la Primera Guerra Mundial. Cadascuna de les peces està dedicada a un amic del músic, mort a la guerra. El caràcter plàcid de l’obra contrasta amb el període tempestuós de la composició.
A la cimera del Romanticisme centreeuropeu, Gustav Mahler, l’home que va escapar de tots els “ismes” de principis del segle XX i va redefinir la simfonia, va erigir un món amb la seva Simfonia n. 5, on conviuen el cant popular, la dansa i fins i tot un expressionisme incipient. Es tracta d’un trencaclosques simfònic sobre el qual va tornar una vegada i una altra, i que ha arrelat en la consciència dels auditoris de tot el món. Més enllà de la seva gran popularitat, s’hi troben, en paraules del crític Paul Bekker, alguns dels passatges més grandiosos de tota la seva música.