Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Teatre de petit format: Som o què som – 2ª representació

Data i hora novembre 30, 2023 de 8:00 pm a 9:00 pm
Inscriu-te a l'activitat!

Pots inscriure't sol/a o amb la teva parella


Inscriure'm a l'activitat

– Descripció de l'esdeveniment

Benvolguts socis,

Us informem que el proper dia 30 de Novembre farem una segona representació de l’obra:  Som o què som, a càrrec de la companyia Somdos Teatre. Hi haurà un aforament màxim de 40 persones, i les localitats s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció. Donat el reduït aforament, les inscripcions podran ser com a màxim d’un soci més un acompanyant.

L’entrada serà gratuïta i es farà servir el sistema de taquilla inversa, que consisteix en que cada assistent al final de l’acte, doni ,voluntàriament, la quantitat que consideri. Tot i que aquesta quantitat és lliure, l’Associació com a referencia, considera que un import al voltant del 10€ seria una compensació adequada. L’import recaptat es donarà íntegrament a la companyia de teatre.

Volem agrair l’esforç i feina feta pel nostre consoci Josep Mº Roviralta en la posada en marxa d’aquesta nova experiència.

Data i hora: 30 de Novembre a les 20:00h al local social

Durada de l’espectacle: 65 minuts.

 

SINOPSI:

Som o què som es tracta d’una versió de l’obra del dramaturg francès Jean-Claude Grumberg (Ser-ho o no, 2015). La història de dos veïns d’escala que conversen espontàniament sobre la vida, les religions, els costums, la intolerància i la solidaritat. Un text ple d’actualitat tractat amb una fina ironia i molt d’humor, que obre les portes de la reflexió al voltant dels prejudicis i la manera viciada amb què ens mirem el món. En el curs d’aquestes xerrades és palès el tema de la identitat, col·lectiva i sobretot la personal, juntament amb la tolerància i el respecte vers “l’altre”.

Tots dos, temes recurrents a tota l’obra de Grumberg, que evoca sempre la memòria històrica per distingir la violència o l’absurd del present.

L’autor, mitjançant un diàleg incisiu entre els dos personatges i amb un humor irresistible i intel·ligent, porta el públic a interrogar-se sobre els temes importants de la condició humana: el compromís ètic, social i moral amb un mateix, amb propis i estranys, amb la llengua, la cultura i la història. D’on som? Qui som? Què som?

 

LA COMPANYIA DE TEATRE:

Somdos teatre es va formar per dur a l’escenari Domicili Inconegut, adaptació de l’obra de C. Kressmann Taylor, Adreça desconeguda (1938). Més de tres anys pels escenaris de Catalunya. Més d’un centenar de representacions en teatres, cinemes, auditoris, jardins i salons diversos. Josep M. Roviralta porta molts anys als escenaris a TIC Teatre i David Serrano, expert en totalitarismes, va formar part del grup Kalamar.sa teatre dirigit pel prestigiós director Pere Riera.